ОМЕГА 3 RX

ОМЕГА 3 RX
28 април 2020

ЗАЩО ДА ГОВОРИМ ЗА ОМЕГА-3 ТОЛКО МНОГО?

Тези мастни киселини се наричат "основни", тъй като от една страна те са полезни за здравето и благополучието, а от друга не могат да бъдат произведени от нашето тяло. Следователно, те задължително трябва да бъдат поети чрез храна или в случай на намален прием или повишени нужди, с добавки. Сред всички Омега-3, най-важни за нашия организъм са тези с "дълга верига" или по-точно, EPA и DHA. Ползите им са многобройни, всъщност допринасят за поддържането на нормалната работа на сърцето и мозъка, нормалните нива на триглицеридите, нормалното зрение и кръвното налягане. Тези „добри“ киселини се съдържат главно в рибата, така че е важно да ядем много от тях, за да достигнем количествата, необходими ежедневно на нашето тяло.


За да разберете повече за значението на омега-3, превъртете надолу страницата и ще намерите много интересни статии.

 

ЗАЩО ENERZONA OMEGA 3 RX


 5 ЗВЕЗДЕН IFOS СЕРТИФИКАТ

 

IFOS (Международни стандарти за рибено масло) е международно признат независим орган, разработил програма за сертифициране. Той оценява концентрацията на Омега 3 мастни киселини, чистотата (липса на замърсители) и степента на окисляване, като приема критериите, определени от Световната здравна организация (СЗО) и Съвета за отговорно хранене (CNR). Тези критерии, приети от IFOS, изразени качествено, обаче се прилагат по много по-взискателен начин в количествено отношение. Поради тази причина, издаденото сертифициране гарантира не само спазването на закона, но и спазването на много по-строг доброволен стандарт, достъпен само до най-добрите продукти на световния пазар. В рамките на тази програма, EnerZona Omega 3 RX се проверява редовно и постига максимален резултат от 5 звезди.

Продуктите, често подложени на IFOS анализ, като EnerZona Omega 3 RX, представляват оптимален избор, тъй като окисляването е един от аспектите, тествани съгласно съвременните стандарти.

Всяка партида капсули, произведена в допълнение към нормалния контрол на качеството, е строго и специално тествана по отношение на химико-физичните характеристики на капсулата, за да се гарантират нейните характеристики.

EnerZona Omega 3 RX има оценката от 5 звезди, максимално постижимата по скалата IFOS (Международен стандарт за рибено масло), за качество и чистота.

Искате ли да проверите IFOS сертификата на вашия EnerZona Omega 3 RX пакет?

Прочетете номера на партидата на бутилката и посетете страницата http://www.nutrasource.ca/ifos/product-reports/default.aspx и щракнете върху Enervit S.p.a. в списъка, който се показва:

- ако партидата ви се състои от 5 цифри и имате затруднения с намирането на сертификата, свържете се с безплатния номер 800 40 30 30

- ако вашият лот има 7 цифри, щракнете върху партидата (batch/lot), като вземете предвид само първите 5 цифри.

 

 


 ПАТЕНТОВАНА КАПСУЛА

 

EnerZona OMEGA3 RX използва EntericareTM Technology, специална технология за производство на капсули, благодарение на която се гарантира по-голяма защита на рибеното масло вътре в стомаха, като се избягват неприятните неудобства от възвръщането на вкуса.


 ПРИЯТЕЛ НА МОРЕТО

 

Този печат удостоверява, че рибата, от която е получена EnerZona Omega3 RX, се добива чрез екологично устойчив риболов. "Приятел на морето" прилага критериите, установени от ФАО в Насоките за рибни продукти и удостоверява, че компаниите от рибния сектор, участващи в програмата за сертифициране, практикуват избирателни риболовни техники и намаляват въздействието на своята работа върху екосистемата.


 ORIVO

 

Това е усъвършенствана технология, която сертифицира EnerZona Omega3 RX, за да гарантира изключителното използване на конкретен вид риба и нейния географски произход (аншоа от Южен Тихи океан).

 

 

МОЗЪК

DHA допринася за поддържането на нормалната МОЗЪЧНА ФУНКЦИЯ при 250 mg дневен прием

 

ЗРЕНИЕ

DHA допринася за поддържането на нормалната ЗРИТЕЛНА ФУНКЦИЯ при 250 mg дневен прием

 

СЪРЦЕ

EPA и DHA допринасят за поддържането на нормалната СЪРДЕЧНА ФУНКЦИЯ, при прием от 250 mg на ден


АРТЕРИАЛНО НАЛЯГАНЕ

EPA и DHA допринасят за поддържането на нормално КРЪВНО НАЛЯГАНЕ, при прием от 3 g на ден

 

ТРИГЛИЦЕРИДИ

EPA и DHA допринасят за поддържането на нормални нива на ТРИГЛИЦЕРИДИТЕ в кръвта при 2 g дневен прием

 

 

***************************************************************************************************

 

 

Омега 3 и диета Зона: значението на мастните киселини

Ролята на есенциалните мастни киселини в диета Зона

Според д-р Бари Сиърс, американският изследовател, разработил диета Зона, адекватното снабдяване с Омега-3 представлява основен елемент в хранителната стратегия. От съществено значение е, обаче, ако се приемат и допълнително, като хранителна добавка, да имат следните основни характеристики:

  • да се получават чрез молекулярна дестилация: процес, който позволява пречистване от замърсяващи агенти;
  • да имат обща омега-3 концентрация най-малко 75%;
  • да съдържат най-малко 60% от EPA + DHA;
  • да съдържат EPA и DHA в съотношение 2:1;
  • да са сертифицирани от квалифицирани лаборатории (IFOS).
     

EnerZona Omega 3 RX има всички тези характеристики:


Тя е концентрирана: съдържа 75% от общото количество Омега 3 и най-малко 60% от EPA и DHA, в съотношение 2:1.
Тя е чиста и стабилна: Рибеното масло е деликатен продукт и обикновено лесно се разваля.
Използваната технология за приготвяне на EnerZona Omega 3 RX позволява да се получи стабилен и траен във времето продукт. По този начин всички естествени, положителни характеристики могат да се запазят за дълго време.
Тя е сертифицирана по IFOS (Международни стандарти за рибено масло) с максимален резултат.

Съвети за безопасно поведение, без да натоварвате тялото си прекомерно.

прочети още

Как да сме в добра физическа форма и кондиция? Чрез хранене или тренировки? Въпросът седи на дневен ред. Отговорът? И чрез двете.

прочети още

Причината за появявата на атаки на глад и натрупване на тегло е, че хормоните са извън баланс. Контролът на глада всъщност зависи от някои хормони, присъстващи в кръвта, червата и мозъка. И основна роля за това има начина ни на хранене.

прочети още

И кой каза, че не е възможно да останете в Зоната, когато обядвате или вечеряте извън дома? Зоната е prêt à porter lifestyle, с други думи - ще бъде с вас навсякъде.

прочети още

СЪСТАВКИ - 250 гр праз - 180 гр моркови - 180 гр зелена ябълка - 150г резене - 1 супена лъжица лимонов сок - 1 чаена лъжичка куркума на прах - 1 чаена лъжичка настърган джинджифил - 5 лъжици протеинови люспи - 2 супени лъжици зехтин екстра върджин - 2-3 скилидки чесън - черен пипер

прочети още

Една поговорка гласи: "Тези, които започват добре, са на половината път." В случая - става дума за закуската, разбира се. Най-общо, по отношение на закуската има два типа хора - „т. нар. "скипъри" на закуската“ или тези, които пропускат закуска и „любители на закуската“. Естествено, закуската е важно хранене и сама по себе си е от значение за всички. За разлика от това, което вероятно сте чували, тя не служи за активиране на метаболизма - това е фалшив мит. Въпреки това, има многобройни допълнителни предимства. Искате ли да знаете някои от тях? Прочетете нататък.

прочети още

Сърдечно-съдовото здраве е изключително важно за пълноценния ни живот, но същевременно то е и сериозно влошено не само сред нас, Българите, а и в световен мащаб. Ето някои кратки, полезни и актуални съвети, за това как да запазим сърцето си здраво за по-дълго време. 

прочети още

Да обичаш себе си означава да се грижиш себе си. Именно поради тази причина постоянната физическа активност с умерена интензивност трябва да бъде верен спътник в живота ни. Движението е изискване на нашето тяло, то е основно за физическото и психическото благосъстояни и за забавяне на физиологичното стареене.

прочети още

Правилното хранене е нещо, от което почти всички смятат, че разбират. Дали е така наистина? Оказва се, че само част от нашите навици и убеждения са наистина здравословни, докато други са резултат от фалшиви митове или от информация предавана от уста на уста, която не винаги носи вярно послание. Искате ли да знаете повече? Прочетете следващите редове.

прочети още

Лесно е да се каже „въглехидрати, протеини и мазнини“. Но наистина ли знаем колко са ни необходими, за да останем здрави и от какви храни да ги получим? Ако отговорът е не, не пропускайте тази статия. Тя ще ви бъде полезна за това да разберете как да съставите ястието си при всяко хранене и лека закуска.

прочети още

Слънчевото време оказва значително влияние върху ежедневието и самочувствието ни. С намаляването на слънчевите дни, ритъма на живот се променят, дори и да не е така осезаемо. В крайна сметка, ние не правим нищо повече, от това да преместим стрелките на часовника назад с един час. Но какво следва от това? Нека разберем.

прочети още

В края на изтощителните физически упражнения идва времето за възстановяване. Това е много деликатен и ценен момент, в който изборът на хранителни вещества може от една страна да благоприятства възстановяването на енергийните резерви, както и на мускулите, а от друга, да повлияе на стимулите, предизвикани от тренировките.

прочети още

Изобретателят на зоновата диета: "Храната е първото лекарство, в кухнята има генна терапия" Американският биохимик обяснява как правилното хранене може да осигури дълголетие и да противодейства на бума на рак и диабет от Марцио Бартолони

прочети още

Всеки сезон идва със своите особености, за справянето с които се изисква енергия от нашето тяло и ум. Ако добавим към това и допълнителните стрес фактори, като например самата смяна на сезона, съвременното забързжано ежедневие и др., е много вероятно да се повлияе нашата работоспособност, ефективност и имунитет. Но има добри новини.

прочети още

EnerZona България ще вземе участие на тазгодишния експозиционен форум "Вселена Здраве", който ще се проведе за първи път за град Варна и Североизточна България на 12-13 октомври 2019 г. в Делта Планет Мол гр. Варна.

прочети още

Участие на ЕнерЗона България на изложение "Мисия здраве" от 27-29 септември 2019 в "Княжевка" градина.

прочети още