Рецепти 40-30-30

Рецепти 40-30-30

Мус от праскови и кисело мляко

 

СЪСТАВКИ

  • 250 г праскови, предварително замразени
  • 70 гр. обезмаслено кисело мляко
  • 2,5 г нарязани лешници
  • няколко листа прясна мента
  • 10 г млечен протеин Какао на ЕнерЗона

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Поставете замразените праскови и протеина в чашата на блендера. Разбийте на максимална мощност, докато се получи гъст крем, подобен на сладолед.

Изсипете в чаша, добавете отгоре киселото мляко, гарнирайте с нарязаните лешници и ментовите листа и поръсете с протеина за завършек.

Рецепта от 2 блока за един човек

 

Рецепта от Валерия Айролди

 

Салата от червено зеле, зелена ябълка, див копър и соев флейкс

 

СЪСТАВКИ:

  • 160 г червено зеле
  • 50 г резене (див копър)
  • 45 г зелена ябълка
  • Стръкче магданоз
  • 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
  • няколко капки лимонов сок
  • 8 g протеинов флейкс EnerZona

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изплакнете зеленчуците и плодовете. Нарежете всичко на тънки филийки с помощта на ренде или остър нож. Подправете с екстра върджин зехтина, щипка сол, лимоновия сок и няколкото стръкчета магданоз. Добавете протеиновия флейкс EnerZona и разбъркайте.

Рецепта от 1 блок за един човек

 

Рецепта от Валерия Айролди

 

Вегетариански Тартар

 

СЪСТАВКИ

  • 130 г тофу
  • 40 г трицветна киноа
  • 50 г едамама (варено тегло)
  • 50 г чери домати
  • няколко листа пресен босилек
  • 2,5 г нарязани лешници

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Изплакнете киноата под течаща вода и след това я поставете в тенджера с два пъти повече вода от нейния обем. Сварете я на слаб огън, докато водата се абсорбира напълно.

Изцедете тофуто, подсушете го и го запечете от двете страни с помощта на горещ, незалепващ тиган. Изрежете го с кръгла сладкарска форма, която след това също ще можете да използвана за тартара.

Изплакнете доматите, сварете едамамата и след това ги нарежете на кубчета, като не смесвате съставките.

Вземете чиния, поставете формата за паста (или сладкарската форма) с високи ръбове в центъра. Поставете различните съставки в нея на слоеве, еднакви по обем. Притиснете добре с лъжица и след това извадете формата.

Украсете с пресния босилек, нарязан на ситно и с нарязаните лешници.

За да достигнете до 4 блока: добавете 65 g тофу и 15 g киноа.

За да достигнете 5 блока: добавете 65 g тофу, 15 g киноа и завършете храненето с пакет Minerock EnerZona.

Добът апетит!

Рецепта от Валерия Айролди

 

Крем супа от тиквички с кисело мляко, магданоз, ядки кашу и соев флейкс

 

СЪСТАВКИ

  • 320 г тиквички
  • 30 г нахут (варено тегло)
  • 1 лъжица нискомаслено обикновено кисело мляко
  • Стръкче магданоз
  • 3 печени чдки кашу
  • 8 g протеинов флейкс EnerZona

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Изплакнете тиквичките, нарежете ги на парчета и ги задушете за около 8 минути. Сложете ги във висока чаша заедно със вече сварения нахут, подправете със сол и черен пипер и пасирайте, докато се получи гладък и хомогенен крем (добавете малко вода, ако искате по-малко плътен крем).

Накъсайте магданоза и нарежете ядките кашу с нож. След това го добавете към сместа. Украсете с киселото мляко и накрая добавете протеиновия флейкс EnerZona.

Рецепта от 1 блок за един човек

 

Рецепта от Валерия Айролди

 

***************************************************************************************************

 

Кус-кус от бобови култури, с куркума, хрупкави зеленчуци и опашки от скариди

 

СЪСТАВКИ

  • 50 г бобов кус-кус
  • половин чаена лъжичка куркума на прах
  • 150 г опашки за скариди
  • стрък магданоз
  • няколко кубчета червена чушка
  • няколко кубчета тиквички

 

ПРИГОТВЯНЕ:


Изсипете кус-куса в съд, добавете 50 мл гореща, но не вряща вода, сипете куркумата и разбъркайте. Покрийте и оставете да престои, докато течността се абсорбира напълно. Овкусете с щипка сол, черен пипер и половин супена лъжица зехтин екстра върджин. Добавете нарязаната на кубчета тиквичка и червена чушка и разбъркайте добре.

Кипнете малко количество вода в отделна, малка тенджера и натопете опашките от скариди (по няколко наведнъж) за около минута, след което ги извадете от водата. Овкусете с останалото количество зехтин и добавете към кус-куса. Гарнирайте с нарязания магданоз и сервирайте.

Рецепта от 3 блока за един човек.

За да достигнете до 4 блока: добавете 17 г бобови кус кус, 50 ​​г опашки от скариди и чаена лъжичка екстра върджин зехтин.

За да достигнете до 5 блока: добавете 17 г бобови кус кус, 50 ​​г опашки от чаша и чаена лъжичка зехтин с екстра върджин и завършете храненето с пакетче ХАПКИ ЕнерЗона 40-30-30.

Рецепта от Валерия Айролди